Pond teken

Het pond teken ziet er uit als een combinatie van een aantal letters. Zo heeft het pond teken iets weg van de letters E, F en L. Daarnaast zijn er ook nog enige vergelijkingen met het euro teken te zien, zoals het streepje in het midden.

De pond werd vroeger al gebruikt als gewichtseenheid. Sinds 1158 is de Pond Sterling de officiele naam van de pond.

Het pond teken staat symbool voor de letter L. Dat is de eerste letter van het woord Libra, wat in het Latijn pond betekent.

De pond wordt in de internationale valuta handel afgekort als GBP. Dat staat voor Great British Pound.

 

Pond teken op het toetsenbord

Het pond teken staat niet standaard op een normaal Nederlands qwerty-toetsenbord. Wanneer u bijvoorbeeld in tekstverwerker Word het pond teken nodig hebt, kunt u dit op twee manieren zichtbaar maken.

De snelste methode is om de ALT toets in te houden, terwijl u de letters 0163 intypt. U krijgt dan automatisch een pond teken te zien op de plaats waar uw cursor zich bevindt. De ALT+0163 methode werkt overigens ook in e-mail programma’s en in formulieren. Handig om te weten dus.

Het is ook mogelijk om het pond teken in toe voegen terwijl u met een tekst bezig bent in Microsoft Word. Hiervoor gaat u naar Invoegen en vervolgens klikt u op Symbolen.

 

HTML pond teken

Om het pond teken op een website zichtbaar te maken, kunt u er voor kiezen om een zogeheten ASCII teken te gebruiken. Deze ASCII tekens worden door alle browsers ondersteund, waardoor het teken altijd zichtbaar is.
Om het pond teken zichtbaar te krijgen, voert u de volgende HTML-code in: £

Vervolgens zal het volgende teken zichtbaar worden: £.

Nu weet u precies hoe u het pond teken kunt gebruiken.